zo 20 jun. | Aborchtpoort

De wieg van Leuven

Een trip naar de vroegste geschiedenis van Leuven op de oudste plek van de stad.
De wieg van Leuven

Tijd en plaats

20 jun. 15:00 – 15:50
Aborchtpoort, Volmolenlaan, 3000 Leuven, België

Over deze wandeling

Op onze 3x3-wandeling van zondag 20 juni vertellen wij u honderduit over de oudste geschiedenis van Leuven, tijdens de donkere Middeleeuwen van ruim duizend jaar geleden.

Wij starten op de bleekweide aan de Aborgpoort van het Leuvense Groot Begijnhof, dat is de toegangspoort aan de zijde van wat nu bekend staat als Het Spaans Kwartier. Deze plek stond destijds bekend als Ten Hove. Hier lag één van de drie historische woonkernen die naar elkaar toe groeiden en zo uiteindelijk de stad zouden vormen. Waarachtig de Wieg van Leuven, dus!

Wij maken een korte wandeling door het Groot Begijnhof, met verhalen over die oudste tijden. Spelen mee: Frankische graven, een oud kasteel, Noormannen, een heuse Karolinger, de Tempel van Aboe Simbel en een gemeenschap van godvruchtige vrouwen.

Wij kijken ernaar uit jullie allemaal terug te zien!

Corona dringt ons nog steeds volgende afspraken op: tijdens de wandeling draagt iedereen een mondmasker, wij respecteren 1,5 meter afstand van elkaar en wij raken niets aan. De gids kan de wandeling stoppen bij inbreuken. Het aantal deelnemers per gids is beperkt dus inschrijven is verplicht en u betaalt vooraf.

Zondag 20 juni 2021 stipt om 15u00, einde voorzien voor 16u00.

Wij spreken af op de bleekweide aan de Aborgpoort van het Leuvense Groot Begijnhof, dat is de toegangspoort aan de zijde van wat nu bekend staat als Het Spaans Kwartier. U bereikt die bleekweide, die buiten de poorten van het begijnhof ligt, vlot langs de Volmolenlaan, op 5 minuutjes stappen van de parking Bodart (die ligt aan de buitenzijde van de Tervuursevest).

Share This Event