zo 19 jul. | Monseigneur Ladeuzeplein

Ploitsen, Mètten en Plaanen

Opgelet: wandeling van 15u volzet!!! Extra editie om 13u30: deelname hiervoor bij uw aanvraag duidelijk vermelden!!! Op stap langs bekende en minder bekende pleinen in Leuven en we laten deze hun verhaal vertellen
Registratie is afgesloten
Ploitsen, Mètten en Plaanen

Tijd en plaats

19 jul. 2020 15:00 – 15:45
Monseigneur Ladeuzeplein, Monseigneur Ladeuzeplein, 3000 Leuven, België

Over deze wandeling

Opgelet: wandeling van 15u volzet!!! Extra editie om 13u30: deelname hiervoor bij uw aanvraag duidelijk vermelden!!!

In deze rondleiding laten we een aantal pleinen hun verhaal vertellen. We komen te weten waar in Leuven de Snellemarkt lag, hoe Ridder Jan van Bulloys en zijn gemalin Catharina van Oppendorp het uitzicht van Leuven tot in de 21ste eeuw bepaalden , wat Napoleon gemeenschappelijk heeft met Mgr. Ladeuze, wat de link is tussen Herbert Hoover en Edouard Remy, en nog véél meer. 

We nemen samen een teletijd capsule: was een plein altijd een plein? Had een plein altijd eenzelfde naam ? Wat zegt deze naam over het plein?  En moet je doen of zijn om in Leuven een eigen plein te krijgen. We vertellen het jullie aan de hand van de huidige getuigen op het plein. 

3x3-wandeling tijdens Corona: reservering nodig via lotsofleuven@gmail.com! 3,- € per deelnemer, betaling vooraf op bankrekening van Lots of Leuven vzw: gegevens ontvangt u per mail na aanmelding. 

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • 3x3 ticket ter herinnering
    €3
    €3
    0
    €0
Totaal€0

Share This Event