Ontmoet Patrick Leemans

Ik ben Patrick Leemans,  journalist op rust (o.a. bij HBVL, VTM Nieuws, persagentschap Belga) en ik vertel graag over de stad die ik tussen 1974 en 1978 leerde kennen als student  Germaanse talen aan de KU Leuven. Ik ben geboren in Sint-Truiden, maar Leuven is sinds 1993 mijn thuisstad. Ik doe rondleidingen in helder en begrijpelijk Nederlands, but  also  in English if the audience is an international group of tourists or participants in a conference. 

Mijn eindexamenrondleiding bij de gidsenopleiding ging over het verblijf van de Nederlandse  humanist Desiderius Erasmus in Leuven, maar vandaag vertel ik ook honderduit – en liefst met een vleugje humor – over het gotische stadhuis,  de  Lakenhalle (nu hoofdkwartier van de universiteit), de Sint-Pieterskerk en haar schatten, zoals de schilderijen van Dirk  Bouts. Andere trekpleisters zijn de centrale bib van de unief aan het Ladeuzeplein, de verschillende universitaire colleges, de unieke begijnhoven en abdijen in en rond Leuven, of  Leuven als bierstad (veel méér dan alleen de langste toog van het land).

Ik vertel ook graag over  de eerste urbanisatie- en citymarkteningplannen van Leuven in de 15de eeuw toen de Grote Markt met zijn prachtige gotische gebouwen werd aangelegd gaande tot de recentste stadsvernieuwingsprojecten in de benedenstad of aan het Sluispark en de Kanaalkom. Een begeleide fietstocht over de fiets in Leuven in en rond Leuven behoort ook tot de mogelijkheden. En alsof dit alles nog niet genoeg is, sta ik open voor jullie suggesties en wensen.

Contactgegevens

0496 57 66 81

Ontdek de rondleidingen van Patrick Leemans:

Niets gevonden