perscontact: info bij Jan Van de Broeck 0476 20 22 05 of Jef Willemsens 0470 632056 (jef@willemsens.be)

PERSBERICHT 20/12/2017

Lots of Leuven uw gidsen voor een boeiende, professionele rondleiding doorheen de grote en de kleine geschiedenissen van Leuven

 

Wie ? Lots of Leuven is een groep van 12 onafhankelijke gidsen, actief in het Leuvense. Ze zijn allemaal recent met vrucht afgestudeerd aan CVO De Oranjerie na een twee jaar durende opleiding van stadsgids. Wat ? Naast individuele gidsbeurten organiseren ze publieke wandelingen. Daarover vind je alle informatie op de website van “Lots of Leuven” of op hun gelijknamige Facebookpagina.

 

Waar en wanneer? De meest typische rondleidingen van de Lots of Leuven-gidsen zijn de 3 x 3 wandelingen die elke derde zondag van de maand plaatshebben om drie uur in de namiddag, drie kwartier lang aan drie euro per deelnemer. Ze starten in principe aan het gotische stadhuis op de Grote Markt in Leuven.

 

De eerste wandeling, op 21 januari, heet "Rode neuzen, rode oortjes". Je hoort opwindende verhalen over liefde en liefdesperikelen, over eeuwenoude mysterieuze moordenaars, over echte en valse pausen, over hartverscheurende scènes uit het heden en uit het verleden. Bij de tweede wandeling, op zondag 18 februari, lopen we letterlijk in de voetsporen van de humanist, bestsellerschrijver, theoloog en pedagoog “Desiderius Erasmus” die in totaal 70 maanden in Leuven verbleef en er het Drietalencollege oprichtte.

 

Waarom? Omdat de Leuvenaar die meer over zijn stad wil weten, of de toerist die naar Leuven komt en meer over de stad wil leren, gebaat zijn bij een entertainende en kwalitatieve rondleiding. De gidsen van Lots of Leuven maken er een erezaak van om in een begrijpelijke taal interessante informatie te brengen over Leuven, in een rondleiding die tegelijk plezierig is om te volgen. Alle gidsen van Lots of Leuven zijn overigens officieel erkend door Toerisme Vlaanderen.

 

Website: www.lotsofleuven.be

EINDE PERSBERICHT – LOTS OF LEUVEN – 20/12/2017

Meer info bij Jan Van de Broeck 0476 20 22 05