Fotozoektocht (2022) : “Ze kwamen uit het oosten… en brachten mee…”

Na het succes van de 3 fotozoektochten in 2021 is er terug een nieuwe fotozoektocht beschikbaar! Deze keer verkennen we het oostelijk stadsdeel. In die wijken verwijst heel wat op een of andere manier naar het oosten. We leren iets over bedevaarten, de sterrenhemel, mooie architectuur, sociale woningen. We kuieren door de prachtige abdij van Park en ontmoeten illustere Leuvens personages bij hun laatste rustplaats. Ook de wijzen kwamen uit het oosten en brachten geschenken mee.
Tijdens deze wandeling ontdekken we allerlei kerstattributen, engelen en sterren, Maria en Jozef, herders en schaapjes….
Praktisch: de zoektocht kan je deze website gratis downloaden (zie link onderaan de tekst). De wandeling start aan de Sint Antoniuskerk op het Damiaanplein.

De wandeling is opgesplitst: de wandeling is ongeveer 5.5 km en werd opgedeeld in 2 delen. Je kan dus opteren om de zoektocht in één enkele keer te doen, of deel per deel als je minder tijd hebt.

Je vindt de pdf van deze zoektocht hier: https://www.lotsofleuven.com/wp-content/uploads/2022/01/fotozoektocht-oosten-verbeterd.pdf

Indien u de juiste antwoorden wenst te ontvangen, stuur een mailtje naar : lotsofleuven@gmail.com

Boek je rondleiding

Voorproefje van de rondleiding