Christel Merckx

Wie ben ik?

 

Ik ben geboren in Leuven en groeide op in het hartje van het Hageland. Midden jaren 80 studeerde ik af als historica.  Mijn professionele carrière heb ik nadien uitgebouwd in marketing, media, evenementen en licensing.  Maar mijn passie, geschiedenis, bleef kriebelen.  Ik wou dit combineren met het contact met mensen en zo ben ik sinds 2010 actief als gids.  Eerst bleef het gidsen beperkt tot mijn vrije tijd maar vanaf eind 2018 heb ik voluit  en full-time gekozen voor mijn passie !

 

Je kan bij mij terecht voor leuke, grappige, historisch correcte maar heel toegankelijke verhalen die ik vol enthousiasme en passie breng.  Deelnemers krijgen een mooi en coherent verhaal vol interactie, daar zorg ik voor.  Het genieten van een fijne activiteit staat centraal. Voor mij is de klant koning!

 

Wat ook je interesse is, ik leid je te voet of met de fiets rond en indien gewenst organiseer ik ook een drankje, een proevertje of een volwaardige maaltijd tussendoor. Je kan bij mij terecht voor rondleidingen in het Nederlands, Engels en Frans.

 

Aanbod rondleidingen

 

  • Hoogtepunten van Leuven: wil je een andere kijk op de klassieke hoogtepunten van Leuven? Of wil je een eerste kennismaking met de stad? Dan is deze wandeling perfect voor jou!

  • Leuven Ad Fundum: Leuven is de universiteitsstad bij uitstek. Tijdens deze wandeling leer je alles over de universiteit en de studenten. 

  • Leuven Martelaarstad:  Leuven is zwaar gehavend uit de eerste wereldoorlog gekomen. Hoe dat gebeurd is, welke sporen er nog van zijn en hoe de stad weer opgebouwd werd, verneem je op deze wandeling.

  • Stadsontwikkeling en renovatie in Leuven: oud en nieuw: we wandelen langs oude en nieuwe stadsprojecten en leren hoe Leuven zich heeft ontwikkeld tot de stad die het nu is en hoe ze in de toekomst verder zal evolueren.

  • Begijn zijn in Leuven: maak kennis met deze buitengewone zelfstandige vrouwen. Ken je het verschil tussen een begijn en een non?  Ik legt het uit tijdens deze wandeling .

  • Leuven langs het water: we volgen met de fiets de loop van de Dijle vanaf de plaats waar ze Leuven binnenstroomt tot ze Leuven weer verlaat en ontdekken hierbij pareltjes van groene parkjes en verborgen plekjes.

  • Abdijentour: we fietsen langs 4 abdijen in en rond Leuven,  Abdij van Park, Vlierbeek, Keizersberg en Sint-Geertrui.

  • Culinaire wandeling: De stad ontdekken gecombineerd met goede restaurants. We wandelen van gerecht naar gerecht met interessante anekdotes en verhalen tussendoor. Een smakelijke wandeling! Het ideale alternatief voor een statisch etentje met vaste plaats.

 

De duur van de wandelingen kan in onderling overleg bepaald worden maar is standaard anderhalf uur tot twee uur. Tenzij in combinatie met eten. Dan reken je best minimum op 3 1/2 uur.

Wil je een rondleiding buiten Leuven? Je kan bij mij ook terecht voor een rondleiding door de binnenstad van Mechelen of een rondleiding in het Sven Nys Cycling center.

Aarzel niet mij te contacteren voor al jouw vragen en wensen.

Christel.tiff

Christel Merckx

christelmerckx12@telenet.be

+32(0)476 66 98 42

Enkele getuigenissen:

‘Beste Christel, wij wilden je nog even bedanken voor de schitterende rondleiding van gisteren.’- Gea&Filip - 26/01/2020

 

‘Beste Christel, we willen jou hartelijk danken voor de fijne rondleiding afgelopen zaterdag. Onze groep vond het geweldig!’ – Georges – 18/09/2019

‘Beste Christel, Het was een zeer geslaagde wandeling. Alle collega’s waren het unaniem eens dat het zo’n mooie wandeling was’ – Iris – 17/09/2019

IMG_0640.JPG