Onze rondleidingen

 De gidsen van Lots of Leuven bieden een heel brede waaier aan stadswandelingen aan.
Je kan bij ons terecht voor de algemene thema’s. Maar we bieden ook specifieke wandelingen aan, gebaseerd op de individuele passies en specialiteiten van de gidsen van Lots of Leuven.

We zijn heel flexibel bij Lots of Leuven: onze gidsen gaan op stap met kleine en grote groepen, te voet of met de fiets, rondleidingen kunnen in verschillende talen, er is een aanbod binnen of buiten Leuven.

Voor concrete vragen of om afspraken te maken m.b.t. datum, uur, aantal deelnemers, modaliteiten, prijs, enz. mail je ofwel naar lotsofleuven@gmail.com of rechtstreeks naar de gidsen zelf.

Bekijk al onze categorieën

Van Middeleeuwse Universiteit tot KU Leuven
Leuven kreeg in 1425 de pauselijke zegen om de allereerste katholieke universiteit van de Lage Landen op te richten. De KU Leuven is inmiddels uitgegroeid tot een kosmopolitische instelling.

 

 

Stadsvernieuwing en architectuur
Kom mee en ontdek de architectuur van het oude Middeleeuwse Leuven of de vernieuwde wijken van het Leuven van de 21ste eeuw.
Sociaal Leuven

Tijdens de rondleidingen leren we de impact van de eens bloeiende lakennijverheid, de universiteit en de ontluikende industriële revolutie kennen via historische verhalen en gebouwen

Rondleidingen buiten Leuven

Tijdens deze rondleidingen trekken we eropuit buiten Leuven! Ontdek wat er te ontdekken valt buiten de stadsmuren.

Religieus Leuven

Leuven telt 4 abdijen leer ze kennen tijdens onze rondleidingen.

Hoogtepunten van Leuven

Ben jij eerder geïnteresseerd in Leuven in het algemeen? Of bezoek jij Leuven voor de eerste keer?

Historisch Leuven

De eerste vermelding van Leuven dateert van 891. Rond het jaar 1000 onstond de stad als de zetel van het graafschap Leuven, later verheven tot hertogdom Brabant.

Het Groot Begijnhof

Het Groot Begijnhof van Leuven is één van de parels van Leuven en erkend als Unesco Werelderfgoed.

Groen, water en duurzaam Leuven

Duurzaam omgaan met de planeet is meer dan ooit een opdracht van iedereen. We kunnen op kleine of grote schaal een steentje bijdragen.

Culinair genieten in Leuven

Leuven wordt al eens gelijkgesteld met “de Stella”, alhoewel dat die nog geen 100 jaar oud is. Ontdek de geschiedenis van het bier in Leuven maar geniet eventueel ook van enkele Leuvense hapjes.

Buitenbeentjes

Wil je Leuven anders zien? Laat je meevoeren met onze Leuvense buitenbeentjes.

Beroemde Leuvenaars

Doorheen de geschiedenis zijn er in onze stad een aantal markante figuren gepasseerd. Van theologen tot chirurgen, van politiekers tot meesterchefs, van schilders tot beeldhouwers. Ontdek er tijdens deze rondleidingen meer over.

Andere rondleidingen in Leuven