Ontmoet Christel Merckx

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Leuven en groeide op in het hartje van het Hageland. Midden jaren 80 studeerde ik af als historica. Sinds 2010 ben ik actief als gids. Eerst bleef het gidsen beperkt tot mijn vrije tijd maar vanaf eind 2018 heb ik voluit en full-time gekozen voor mijn passie !

Je kan bij mij terecht voor leuke, grappige, historisch correcte maar heel toegankelijke verhalen die ik vol enthousiasme en passie breng. Deelnemers krijgen een mooi en coherent verhaal vol interactie. Het genieten van een fijne activiteit staat centraal. Voor mij is de klant koning!

Wat ook je interesse is, ik leid je te voet of met de fiets rond en indien gewenst organiseer ik ook een drankje, een proevertje of een volwaardige maaltijd tussendoor. Je kan bij mij terecht voor rondleidingen in het Nederlands, Engels en Frans.

Hoogtepunten van Leuven: Wil je een eerste kennismaking met de stad? Of een andere kijk op de klassieke hoogtepunten van Leuven? Dan is deze wandeling perfect voor jou! Kan ook per fiets.

Leuven Ad Fundum: Leuven is de universiteitsstad bij uitstek. Tijdens deze wandeling leer je alles over de universiteit en de studenten van vroeger en nu.
Terug in de tijd met een Begijn: maak kennis met deze buitengewone zelfstandige vrouwen. En ontdek het Groot Begijnhof, Unesco Werelderfgoed.
Leuven Martelaarstad: Leuven is zwaar gehavend uit de eerste wereldoorlog gekomen. Hoe dat gebeurd is, welke sporen er vandaag nog zijn en hoe de stad weer opgebouwd werd, verneem je op deze wandeling.
Bierke plezierke: al sinds de 15de eeuw was bier een belangrijke economische activiteit in Leuven. Leer meer over dit gerstenat en sluit eventueel af met een proevertje.
Eeuwenoud en springlevend: stadsontwikkeling vroeger en nu: oude en nieuwe stadsprojecten. We leren hoe Leuven zich heeft ontwikkeld tot de stad die het nu is en hoe ze in de toekomst verder zal evolueren.
Leuven langs het water: we volgen de loop van de Dijle van aan de Dijlemolens tot aan het Sluispark. We leren alles over de Dijle en ontdekken onderweg pareltjes van groene parken, nieuwe woonwijken en minder gekende stadsontwikkeling.
Smakelijk Leuven : ontdek de stad gecombineerd met goede restaurants. We wandelen van gerecht naar gerecht (aperitief-hoofdschotel – dessert) met interessante anekdotes en verhalen tussendoor. Het ideale alternatief voor een restaurantavond met vaste plaats.
Proef Leuven: een fijne ontdekking van de stad gecombineerd met een paar stops vol lekkernijen.
Leuven 750 jaar geleden: we volgen de sporen van de eerste ringmuur in Leuven en ontdekken hoe Leuven zich ontwikkelde tot een stad.
Vaartkom en Keizersberg: de nieuwe ‘hotspot’’ van Leuven in combinatie met de abdij van Keizersberg
In het spoor van Poeske Scherens: we volgen grote delen van het parcours van het WK wielrennen en combineren dit met de toeristische hoogtepunten van Leuven. Je maakt kennis met de bekendste Leuvense wielerhelden en verneemt leuke wieleranekdotes.

Straffe Madammen : Al wandelend gaan we op zoek naar vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in Leuven. Vaak pioniers in hun vak, absoluut moedige en ondernemende dames. In ieder geval Straffe Madammen.

Wil je een rondleiding buiten Leuven?

Je kan bij mij ook terecht voor een rondleiding door de binnenstad van Mechelen


Enkele getuigenissen:
‘Dag Christel, de wandeling was gewoon perfect! Dank je wel voor de fijne weetjes – Iris – 20/06/2021
‘Beste Christel, wij wilden je nog even bedanken voor de schitterende rondleiding van gisteren.’- Gea&Filip – 26/01/2020
‘Beste Christel, we willen jou hartelijk danken voor de fijne rondleiding afgelopen zaterdag. Onze groep vond het geweldig!’ – Georges – 18/09/2019
‘Beste Christel, Het was een zeer geslaagde wandeling. Alle collega’s waren het unaniem eens dat het zo’n mooie wandeling was’ – Iris – 17/09/2019

Contactgegevens

0476/66.98.42

Ontdek de rondleidingen van Christel Merckx:

Straffe Madammen
Op zoek naar absoluut moedige , ondernemende dames die in Leuven een belangrijke rol hebben gespeeld. Zonder meer Straffe Madammen
Ludiek Leuven
leuke verhalen
Mechelen: op stap met Opsinjoorke
de geschiedenis van een stad
Proef Leuven
een wandeling om van te snoepen
Smakelijk Leuven
een gastronomische wandeling
In het spoor van Poeske Scherens
Leuven en de wielerkoers