Ontmoet Ria Van den Broeck

geneeskunde – geschiedenis, geschiedenis – geneeskunde. Het werd uiteindelijk geen geschiedenis, maar -om het in de ‘medische termen’ te houden – de geschiedenismicrobe overleefde, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Niemand was dan ook verwonderd over haar inschrijving voor de cursus gids aan het CVO. En zo ook was niemand echt verwonderd toen ze er een paar jaar later nog een schepje bij deed en zich inschreef aan de KU Leuven voor de richting kunstgeschiedenis.
Gepassioneerd door de geschiedenis en begeesterd door de mensen die er leefden en werkten neemt ze je mee op stap: doorheen Leuven, doorheen Tienen, doorheen het Hageland, voor een gidsbeurt langsheen de ‘must have seens’ of voor een gidsbeurt met een mooie rode draad. Haar specialiteit: gezondheidszorg, dus verhalen over epidemies, pestmeesters, doktores en chirurgijnen zijn nooit ver weg voor haar.

Wandeling Tienen:

  • ‘Op wandel in Tienen’  langs Gasthuizen en moederhuizen, wezenhuizen en oudemannenhuizen,  met verhalen over begijnen en begarden, ziekenzusters en cellebroeders, pestdokters en moordende chirugijnen

Gidsbeurten op maat en vraag zijn steeds mogelijk.

Contactgegevens

0478/29.01.03

Ontdek de rondleidingen van Ria Van den Broeck:

De jeugd van Leuven in de 16de – 19de eeuw
het leven van een kind in Leuven
Het Leuven in de 12-15de eeuw
ontdek het middeleeuwse Leuven
De Leuvense universiteit en zijn studenten
ontdek de universiteitsstad
Leuven verteld in verhalen
een wandeling met volkse verhalen
De Leuvense Kruidtuin
een wandeling die de pracht en praal toont
Melodieus Leuven
het verhaal van drie muziek- en theaterzalen