Ontmoet Rita Van Bruggen


Ik ben Rita, een pittige, actieve zestigster met een warm hart voor cultuur, kunst, geschiedenis. Deze interesses heb ik verder kunnen ontwikkelen dankzij het volgen van de opleiding stadsgids Leuven aan CVO in Leuven. Ik ben van opleiding lerares Frans en Engels, en heb deze job met zeer veel enthousiasme en passie uitgeoefend. Nu heb ik deze passie verlegd naar het gidsen in Leuven. Aangezien ik graag verhalen vertel aan mensen, is dit aspect het kernwoord van mijn gidsrondleidingen, samen met kennisoverdracht over het gekozen thema. Ik sla mijn groepen niet om de oren met honderden data, maar ik geef hen interessante informatie, en ook humor is nooit ver weg.
Ik schrijf graag gidsbeurten, en ik neem heel graag mensen op sleeptouw om hen zo ook te enthousiasmeren voor deze mooie stad.
Ik maak ook gidsbeurten op maat van mijn klanten.

Een kleine selectie:
Vonken en vuur, een verhaal over WOII in Leuven, ook een kinderversie voor kinderen vanaf 10 jaar.

De Vikingen in onze streek, ook op maat van kinderen vanaf 10 jaar.

De Dijle, een zegen en een vloek.

Knappe koppen met accent op diegenen die het verschil hebben gemaakt voor de wereld, zoals o.a. Mercator.

De kruidtuin, met allerlei verwijzingen naar de link met de universiteit, maar ook met kloosters, apothekers, dokters, kruidenvrouwen,  en gezondheidszorg door de eeuwen heen.

What’s in a book? Een rondleiding op maat van kinderen én volwassenen over geschreven boeken in de Middeleeuwen, de boekdrukkunst in Leuven, boekverbrandingen en de brand van Leuven, in samenwerking met het stadsarchief van Leuven. De bib, twee bronnen, te bezoeken na afspraak. Het ontstaan van het iconisch gebouw van Van de Velde. Wat was er voordien, en hoe functioneert het gebouw vandaag.

Ontstaan van gasthuizen en ziekenhuizen in Leuven, met bezoek aan de historische plekken in de stad hiermee verbonden.

Het is ook fijn dat ik mijn talenknobbel kan inzetten tijdens deze rondleidingen. Ik gids in het Nederlands, Frans, Engels, Duits ( moedertaal) en Italiaans.


Contactgegevens

0494 222884

Ontdek de rondleidingen van Rita Van Bruggen:

Niets gevonden