Wie ben ik?

 

Mijn naam is Jan Van de Broeck. Ik ben geboren en getogen in Leuven, met een uitstapje van enkele jaren naar Antwerpen.

​Ik ben nu al enige tijd met pensioen en was daarvoor een leven lang actief in het nationale en internationale jeugdwerk.

​In mijn vrije tijd was en ben ik graag bezig op vele verschillende terreinen: fervent reiziger (voornamelijk via de formule van huisruil), veel bezig met muziek en tot voor kort ook met duursporten, geïnteresseerd in toneel, frequent bezoeker van musea.

Enkele jaren geleden studeerde ik af als stadsgids in Leuven en museumgids.  In 2019 werd ik voorzitter van het Leuvense stadsgidsenplatform “Lots of Leuven”.

 

 

Wat doe ik?

 

Als stadsgids ga ik graag met iedereen die dat wil op stap door Leuven en vertel de grote en kleine verhalen, leuke anekdotes en verrassende wetenswaardigheden uit de oude en nieuwe Leuvense geschiedenis.

 

Wandelingen die ik als stadsgids aanbied:

 

- "Kriskras door Leuven": een kennismaking met Leuven-centrum, kriskras van het Stadhuis tot het Groot Begijnhof.

 

- "De buren van de Dijlemolens": een kennismaking met de recente geschiedenis van de Dijlemolens, waar ik woon, en de omgeving.

​- "Sluispark en Vaartkom": een wandeling doorheen verleden en toekomst van deze buurt in volle ontwikkeling, met een uitstapje richting Keizersberg.

- "ABC van Arenberg": op stap langs en door het mooie park aan het kasteel Arenberg in Heverlee met grote en kleine, verrassende en spannende  verhalen over Arenbergs, Bananen, Celestijnen en zo veel meer.

 

- "Jansenius, de theoloog in de toren”. Een kennismaking met het Iers en Hollands College, het verhaal van Paridaens, een exclusief bezoek aan de werkkamer van Jansenius in zijn toren, het verhaal van de nieuwe stadswijk “Janseniushof”.

 

- "De Centrale Werkplaatsen” in Kessel-Lo: de evolutie van deze oude industriële site waar men o.a. aan zware locomotieven werkte, naar een hele nieuwe stadswijk in opbouw met verschillende woningen, een nieuw co-housingproject, Hal 5, enz.

 

 

Ter informatie: deze wandelingen kunnen gegidst worden in het Nederlands, het Engels, en... in het “Leives”, het Leuvense dialect.

Jan Van de Broeck

  • Facebook Social Icon