Couleur locale, couleur mondiale

Met een thema als ‘couleur locale, couleur mondiale’ zoeken we kleur in de stad, zowel in de diversiteit van de wijken, activiteiten maar vooral ook bij de bewoners. Brussel is meer en meer een stad van internationale immigratie geworden. 

De wandeling vertrekt in Molenbeek waar we alles vernemen over het kanaal – de economische slagader van onze hoofdstad, het rijke industriële verleden, de actuele zeer gevarieerde sociale mix en de nieuwe urbanisatieprojecten en gentrification.

De Afrikaanse autohandel in de Heyvaertstraat slaat alle verbeelding. Iets verder aan den ‘abattoir’ wacht ons een exotische ervaring op de wekelijkse ochtendmarkt aan het slachthuis van Anderlecht. Etenswaren en talen uit alle windhoeken, naast interessante stadsvernieuwingsprojecten. 

We wandelen verder door Kuregem, waar vroeger een grote concentratie aan Joden woonden tot aan het Zuid-Station, waar de wandeling die ± 3.5 uur duurt, eindigt. 

Brussel is zonder twijfel de meest diverse stad van ons land !

Belangrijke informatie

3/06/2023
09:00
8
Centraal station in Brussel (centrale hal, aan grote infobord treinuren) of in het station van Leuven, trein om 8.33u (richting Oostende)
Inschrijven is verplicht

Alvast een voorproefje: