Ontdek Mechelen

Kom Mechelen en de maneblussers ontdekken! Mechelen onderging de voorbije decennia een ware metamorfose, en het resultaat is een gezellige stad met veel groen, water en gezellige terrasjes. En een drijvend wandelpad…

Al wandelend ontdekken we de sporen van de rijke geschiedenis van deze bloeiende, middeleeuwse stad. Begin 16e eeuw werden de Nederlanden bestuurd vanuit Mechelen, door Margaretha van Oostenrijk. Aan haar hof groeide Keizer Karel V op.

Doorheen de eeuwen volgden ook minder fraaie periodes, met oa. godsdiensttroebelen die leidden tot een brain drain naar de Noordelijke Nederlanden. Begin 20ste eeuw werd de wereldbefaamde beiaardschool opgericht door Jef Denyn. En in het Dossin museum vinden we de sporen van een zeer zwarte bladzijde in de geschiedenis van de stad: de deportatie van Joden en Roma tijdens WOII.

Je mag je verwachten aan een afwisselende stadswandeling van ongeveer 2u, doorspekt met verhalen en weetjes. We starten aan de Kruidtuin (kant zandpoortvest), wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden en eindigen aan de Vismarkt.

Belangrijke informatie

17/08/2024
14:00
8
ingang Kruidtuin - Zandpoortvest 50 ter hoogte van de Volmolen en de Via Via Bereikbaarheid vanuit Leuven: De Lijn 284 en 285 – stap af aan halte Kardinaal Mercierplein NMBS Leuven - Mechelen Parking: Parkings - Stad Mechelen
stadswandeling van +/-6km (2,5u) - geschikt vanaf 14j. ook voor mindervaliden
Vismarkt
Inschrijven is verplicht

Alvast een voorproefje: