“Ze kwamen uit het oosten… en brachten mee…”

Na het succes van de 3 fotozoektochten in 2021 is er terug een nieuwe fotozoektocht beschikbaar! Deze keer verkennen we het oostelijk stadsdeel. In die wijken verwijst heel wat op een of andere manier naar het oosten. We leren iets over bedevaarten, de sterrenhemel, mooie architectuur, sociale woningen. We kuieren door de prachtige abdij van Park en ontmoeten illustere Leuvens personages bij hun laatste rustplaats. Ook de wijzen kwamen uit het oosten en brachten geschenken mee.
Tijdens deze wandeling ontdekken we allerlei kerstattributen, engelen en sterren, Maria en Jozef, herders en schaapjes….
Praktisch: de zoektocht kan je aankopen bij Visit Leuven, Naamse straat 3 te Leuven aan 5,00 € per exemplaar of op deze website gratis downloaden:

https://www.lotsofleuven.com/wp-content/uploads/2022/01/fotozoektocht-oosten-b.pdf

NB: dit is de verbeterde versie van de fotozoektocht (dd. 5/1/2022). Eén foto was niet meer zichtbaar en een andere is ondertussen ook op een tweede plaats zichtbaar, zodat de positie niet meer éénduidig is. Deze nieuwe versie verandert de volgorde van de foto’s niet.

De wandeling is opgesplitst: de wandeling is ongeveer 5.5 km en werd opgedeeld in 2 delen. Je kan dus opteren om de zoektocht in één enkele keer te doen, of deel per deel als je minder tijd hebt.

De fotozoektocht wordt verlengd tot 6 maart 2022.Belangrijke informatie

6/03/2022
Start aan de Sint-Antoniuskerk op het Damiaanplein
Inschrijven vooraf is niet nodig