Ria Van den Broeck

Toen zij  zich in 1978 inschreef aan de KU Leuven was de studiekeuze uitermate moeilijk geweest: geneeskunde - geschiedenis, geschiedenis - geneeskunde. Het werd uiteindelijk geen geschiedenis, maar -om het in de  ‘medische termen’ te houden - de geschiedenismicrobe overleefde, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Niemand was dan ook verwonderd over haar inschrijving voor de cursus gids aan het CVO. En zo ook was niemand echt verwonderd toen ze er een paar jaar later nog een schepje bij deed en zich inschreef aan de KU Leuven voor de richting kunstgeschiedenis.

Gepassioneerd door de geschiedenis en begeesterd door de mensen die er leefden en werkten neemt ze je mee op stap: doorheen Leuven, doorheen Tienen, doorheen het Hageland, voor een gidsbeurt langsheen de ‘must have seens’ of voor een gidsbeurt met een mooie rode draad.   Haar specialiteit: gezondheidszorg, dus verhalen over epidemies, pestmeesters, doktores en chirurgijnen zijn nooit ver weg voor haar.  

Wandeling Leuven:

  • ‘Must have seens’ : ontdekking van Leuven langsheen de ‘big five’ van Leuven

  • Colleges van Leuven: ontdekking van Leuven met als rode draad de Colleges en Pedagogieën

  • Rega wandeling: ontdekking van Leuven langsheen plaatsen die een rol speelden in het leven van Professor Hendrik Rega

  • Leuven met een muzikale noot: ontdekking van Leuven met een muzikale toets in het achterhoofd

Wandeling Tienen:

‘Op wandel in Tienen’  langs Gasthuizen en moederhuizen, wezenhuizen en oudemannenhuizen,  met verhalen over begijnen en begarden, ziekenzusters en cellebroeders, pestdokters en moordende chirugijnen

Gidsbeurten op maat en vraag zijn steeds mogelijk.

foto Ria kl.jpg

Ria Van den Broeck

geaccrediteerde gids Toerisme Vlaanderen

ria.vandenbroeck@hotmail.com

0478/290103

  • Facebook
foto Ria groep.jpg