Herman 

Goessens

Herman Goessens

0494 799083

Herman.Goessens@telenet.be

  • Facebook Social Icon

In het revoltejaar 1968 zat ik nog in het laatste jaar humaniora in Ninove. In 1973 ben ik naar Leuven verhuisd. Ik heb Leuven altijd geapprecieerd als een leuke stad op mensenmaat.

Na een 40-jarige loopbaan in de ziekenhuiswereld heb ik bij het CVO de gidsenopleiding gevolgd (2016 module Hageland, 2017 module Leuven)

Van  basisopleiding ben ik verpleegkundige. Mijn interesse gaat dan ook uit naar relicten van zorg in Leuven. Daarnaast ben ik geboeid door het cultureel, religieus en funerair erfgoed dat Leuven te bieden heeft.

Zo kom je al snel uit bij een aantal wandelingen waarbij ik graag uw gids wil zijn.

  • De  hele benedenstad, langs de loop van  de Voer en de Dijle, is een stadsdeel dat op dit ogenblik  langzaam uit zijn as herrijst. Na de Janseniussite en het Sluispark komt nu stilaan de Hertogensite tot nieuw leven.
     

  • Aansluitend op deze site ook aandacht voor een uniek museum nl. Histaruz. Dit herbergt een schat aan medisch en verpleegkundig materiaal uit de voorbije eeuw tijdens het ontstaan en de groei van de universitaire ziekenhuizen.
     

  • Over historische  hoogte- en laagtepunten van stad en universiteit vertel ik u graag tijdens een wandeling doorheen het Leuven van de 15-de en de 16-de eeuw.
    Stenen getuigenissen van een meer recent verleden vinden we terug in het  funeraire erfgoed op de kerkhoven van onze stad.