De Europese Instellingen in Brussel en het Leopoldpark

Wat doet Europa zoal voor haar burgers ? Waar wordt dat beslist ? Kom mee naar de oude statige Schuman- en Leopoldswijk in Brussel, waar de Europese torens en burchten het classicistische gebouwenweefsel hebben doorbroken. We lichten er een tipje van de sluier van de werking van de Europese Instellingen op en ontdekken het ongelooflijke verhaal van de keuze van Brussel als Europese hoofdstad.

Na een verkenning van de Schumanwijk doorkruisen we het unieke Leopoldpark, een park met een grote geschiedenis van de Middeleeuwen tot nu. De meest vreemde activiteiten vonden er plaats. Welke ? Dat ontdek je tijdens deze wandeling. We sluiten af in de buurt van het Europees Parlement en maken kennis met vele Europese grootheden naar wie de imposante gebouwen genoemd werden. 

Aansluitend of voorafgaand aan deze wandeling kan je zelf het Parlamentarium bezoeken of het Huis voor Europese geschiedenis, met haar boeiende verhaal over de opbouw van Europa (gratis).

De wandeling duurt ± 3 uur. De wandeling kan ook worden gesplitst in 3 afzonderlijke delen: De Schumanwijk, het Leopoldpark, de omgeving van het Europees Parlement, of per 2 worden gecombineerd.

Jouw gids:

Martine Pattyn

Boek je rondleiding

Voorproefje van de rondleiding