Ontmoet Kristin Vandaele

Wie ben ik en wat voor gids ben ik ?

Na zeer aangename studentenjaren in de Dijlestad, ben ik – zoals zovelen van mijn streekgenoten uit het verre West-Vlaanderen – blijven plakken in Leuven.  Eigenlijk ken ik Leuven beter dan de stad waar ik ben opgegroeid. En omdat ik mijn enthousiasme graag deel ben ik intussen geaccrediteerd gids Toerisme Vlaanderen. U kunt me boeken voor rondleidingen zowel in het Nederland als het Frans.

Ga mee met mij op ontdekkingstocht doorheen het stadsweefsel dat leeft en zich voortdurend heeft ontwikkeld op het ritme van zijn inwoners.  Wie leefde en werkte hier vroeger, wat blijft er nog over van het verleden en wat brengt de toekomst ? 

Nieuwe projecten krijgen kritische aandacht: wat is hun nut voor de bewoners van nu – hoe passen ze bij wat er al eeuwen is – en hoe is de verwevenheid met de omgeving.

Uw blik verruimen is mijn betrachting: kijk naar boven, ontcijfer codes, het antwoord op een vraag is niet altijd ver te zoeken, ….  Zo onthult de geschiedenis zich in interactie, wordt ze een verhaal.

Leuven is niet alleen de binnenstad. Ook Heverlee, waar ik woon, heeft vele verrassende hoekjes waar boeiende verhalen over te vertellen zijn.

Zo leer ik u graag de parel aan de kroon van Leuven kennen, Abdij van Park, een stiltegebied op een boogscheut van de historische stadskern.  De volledig bewaard gebleven abdijsite uit het ancien régime richt zich op een nieuwe toekomst, zonder haar traditie de verloochenen. De machtige abdij uit het verleden liet bovendien in de loop van de geschiedenis sporen achter in de binnenstad. Een fascinerende kruisbestuiving.

Ik gids zowel in het Nederlands, Frans en Engels

Contactgegevens

0496 585075

Ontdek de rondleidingen van Kristin Vandaele:

De wijk TERBANK
Het verleden, heden en de toekomst van deze wijk
Abdij van Park
Ontdek de 900-jarige site
Museum PARCUM
Ontdek op deze site het PARCUM museum