Ontmoet Guido Wyseure

Naar Leuven ben ik getrokken om aan de universiteit te studeren en ben er zoals velen blijven “plakken”. Vanaf 1984 woon ik in Neerijse. Nu op pensioen na over water en landbouw in een internationale context gewerkt te hebben. Hierbij ben ik altijd geboeid geweest door de lokale cultuur en de geschiedenis. Graag neem ik jullie mee op ontdekking, doorspekt met leuke anekdotes en verhalen. We zien verrassende dingen als getuigen uit het verleden. Ontspannend fietsen en wandelen met mij als interactieve gids is een beleving doorheen een landschap met vele jaren geschiedenis en cultuur.

Ik ben geaccrediteerd als gids door Toerisme Vlaanderen.

Gidsen kan in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Als stadsgids Leuven

Stroomafwaarts de Dijle volgen doorheen Leuven is mijn favoriete fiets- of wandeltocht. Startend in het park van Arenberg doen we aan “Island-hopping” vanaf het Grote Begijnhof tot aan het Sluispark. We zien de restanten van 19 verdwenen watermolens en nog een overblijvende binnen de vest. We herbeleven de overstroming van 1891, ontdekken we de overblijfsels van de eerste stadsmuur. 

Als regiogids Hageland en omstreken

Watermolens in Hoegaarden per fiets was mijn afstudeerproject als Regiogids Hageland. Het thema watermolens verenigt de geschiedenis, de landbouw, het landschap en het molenaars ambacht van dit dorp met ooit 39 brouwerijen. Hernieuwbare energie uit de stroming van de Grote Gete en zijbeken dreven de molens aan. 

Contactgegevens

+32 484 36 78 03

Ontdek de rondleidingen van Guido Wyseure:

Neerijse, Loonbeek en Margijsbos
Landschappelijke parel ten zuiden van Leuven
De Dijle doorheen Leuven, een bedreiging?
Overstromingen in het verleden
Hoegaarden, de biergemeente
Brouwen en akkerbouw nauw verweven